Pro Urbe Arad

Blogul asociaţiei pentru protecţia patrimoniului urban

Succes mass media și Pro Urbe. Victorie !

Publicat de Bujor Buda în 28 iulie 2009

diecezanareparataDupă ce corul la unison, ajuns în tonalităţi acute, interpretând din 2005 aceiaşi melodie, cotidienele arădene, tv-urile locale, Asociaţia Pro Urbe, au ajuns în final să se auto-aplaude. Au reuşit să trezească din beatitudine, de necrezut, după nici 5 ani de serenade, pe proprietarul Palatului DIECEZANA, care renunţând la rigiditatea postată în zona fărădelegii, a dat jos aparatul pentru climă, devenit internaţional, înfipt ca ornament pe faţada monumentului istoric.

A fost un război al nervilor, cu spectatori pasivi, toate instituţiile competente şi Primăria, în stand by, aşteptau deznodământul. Legea plutea pe deasupra câmpului de bătaie, aştepta să fie solicitată, dar n-a fost aşa. Până la urmă Arhiepiscopia Aradului a cedat si CUTIA PANDOREI a dispărut. Aici s-a ajuns la normal.

Acest episod rezolvat, devenit o pildă pentru alte sute de asemenea cazuri ce aşteaptă soluţionarea, în care noi am dovedit scepticilor că, IATĂ SE POATE, iar proprietarul palatului a dovedit, înţelegere şi înţelepciune.

Ei, totul este bine, când se termină cu bine. Rămâne de acum să vedem cum să rezolvăm ruşinosul caz de pe str. Horia nr.2 , cu faţada recondiţionată şi cu poarta originală în ruină.

În numele celor ce au contribuit la rezolvarea cazului Pro Urbe felicită ARHIEPISCOPIA.

Din categoria: Numai de bine

Un răspuns la “Succes mass media și Pro Urbe. Victorie !”

  1. Claudiu C. spune:

    Felicitări! Din păcate statul dă tonul. Vedeţi aici un exemplu http://www.claudiucristea.ro/2010/03/barbarie

Scrie un comentariu

*