Pro Urbe Arad

Blogul asociaţiei pentru protecţia patrimoniului urban

Nu știu

Publicat de Bujor Buda în 24 mai 2009

În facultate era scris cu pixul pe banca unei săli de seminar următorul text:

Nu știu cine dracu e Albert Ainștain.
Nu știu cine dracu e Albert.
Nu știu cine dracu e.
Nu știu cine dracu.
Nu știu cine.
Nu știu.

Omul a reușit în 6 propoziții să sintetizeze esența prostiei: ignoranța. Nu poți fi cu adevărat prost dacă nu ești și ignorant.

Revenind la problemele urbanistice, îmi aduc aminte de aceast text aproape în fiecare zi când conduc prin oraș. Au asfaltat Vlaicu și Podgoria, au ridicat nivelul asfaltului cu 20-30 cm pentru ca au ridicat sinele de tramvai. Prostie și ignorantă. Nu conteză că stăzile adiacente sunt mai jos și iți rupi mașina când ieși de pe ele. Nici pe bucățile drepte expecutantul (I.C.I.M. Arad SA – ca să vedeți ce pagină de net au) nu a reușit să toarne asfalt neted. Dacă mergi cu 50 km/h mașina te scutură. Pe asfalt nou nouț.

S-au pus semafoare noi. S-au montat astfel încât primii doi șoferi care se opresc la roșu nu pot vedea lampa decât aplecați peste volan și cu gâtul sucit. Măcar până la Szeged să fi mers cei de la semaforizare, să vadă că se pot atărna lămpi in intersecții astfel încât să le vezi și dacă nu ești contorsionist.

S-au tras dungi pe asfalt. Peste tot, dar peste tot unde s-au tras dungi in ultimele zile, în intersecții banda interioară devine bandă de mers la stănga. Un singur loc e normal rezolvat în oraș, pe Vlaicu, de la UTA spre gară, la intersecția cu 6 Vânători. Acolo benzile de mers fac un „S” și rezultă o bandă de mers la stânga. Nu s-a putut face așa peste tot? Stau mașinile blocate după gară spre Podgopria în față la Coraura, Bancpost, unde banda interioară o ia la stănga. În aceași intersecție în sens invers idem. La UTA spre calea Victoriei Idem. La Lebăda idem. La Fortuna idem.

Update: și la intersecția Vlaicu cu 6 Vânători s-au revopsit aiurea benzile.

Proiectantul nu sție să ia o cotă de teren, executantul nu știe să toarne asfalt neted, semaforistul nu știe ergonomie, drumarul nu sție să dea cu vopsea pe asfalt. Jenant.

E dezastru în traficul arădean? Păi cum să nu fie când cei care răspund de el habar n-au cine dracu e Albert Ainștain.

Din categoria: Îi doare în cot

Scrie un comentariu

*